Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Διορισμός δεκαέξι υπαλλήλων στη Βουλή,εδω πτωχευσαμε αυτοι το χαβα τους


Διορισμός δεκαέξι υπαλλήλων στη Βουλή,εδω πτωχευσαμε αυτοι το χαβα τους


Ιωαννα Φωτιαδη

Μπορεί τις τελευταίες μέρες να βομβαρδιζόμαστε από κακές ειδήσεις, παραδόξως όμως για κάποιους υπάρχουν και καλά νέα: στις 26 Απριλίου δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απόφαση για τον διορισμό δόκιμων, αλλά και μόνιμων υπαλλήλων στη Βουλή «σε υπάρχουσες κενές οργανικές θέσεις ή σε συνιστώμενες» όπως αναφέρεται. Δεκαέξι τυχεροί, λοιπόν, εξασφαλίζουν κάποιους μήνες -σε κάποιες περιπτώσεις και χρόνια- εργασίας στο «φιλέτο» του Δημοσίου.

Οι εν λόγω υπάλληλοι έχουν, βέβαια, εξασφαλίσει τη θέση τους από παλαιότερα, ωστόσο η επικύρωση του διορισμού τους φαντάζει ως ανορθογραφία τη στιγμή που προαναγγέλλεται το πάγωμα των διορισμών στο Δημόσιο, καθώς και πληθώρα άλλων «οδυνηρών» μέτρων για τους εργαζομένους όλων των κλάδων. Το ζητούμενο, ωστόσο, για όσους γνωρίζουν τα ενδότερα, είναι άλλο. Θα αποτελέσουν οι συγκεκριμένοι διορισμοί το «κύκνειο» άσμα ή για κάποιους οι πόρτες της Βουλής και εν γένει του Δημοσίου θα παραμείνουν ανοικτές και στη διάρκεια της επόμενης δύσκολης πενταετίας;

Στο κλίμα έντασης και ανησυχίας που επικρατεί από την περασμένη Παρασκευή πολλά «κακώς κείμενα» επανέρχονται στον δημόσιο διάλογο. Για παράδειγμα, το ΦΕΚ που επιχορηγεί τους βουλευτές για τον ηλεκτρονικό τους εξοπλισμό, καθώς και για κάλυψη τηλεφωνικών τελών (ΦΕΚ 223 Α που είχε δημοσιευθεί στις 13/11/2009) «φιλοξενείται» σε πολλά blogs προκαλώντας την οργή των χρηστών. Συγκεκριμένα, μέχρι το 2007 η Βουλή ήταν εκείνη που εφοδίαζε τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές με ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Από το 2007 και κατόπιν απαίτησης των ιδίων τους δίδονται χρήματα και επιλέγουν οι ίδιοι τα μηχανήματα που εξυπηρετούν τις ανάγκες τους. Δηλαδή, αγοράζουν τα απαραίτητα και προσκομίζουν τις αποδείξεις για να αποπληρωθεί το αντίτιμο εντός εικοσαημέρου.

Ωστόσο, η Βουλή αποδεικνύεται ιδιαίτερα «απλόχερη». Σε επόμενο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 26 Νοεμβρίου 2009 προσδιορίζεται λεπτομερώς τι δικαιούται ο καθένας. Στο τηλεπικοινωνιακό υλικό και στον εξοπλισμό πληροφορικής που παρέχεται στους βουλευτές της ΙΓ΄ περιόδου και στους ευρωβουλευτές που εξελέγησαν το 2009 περιλαμβάνονται: επιτραπέζιος ηλεκτρονικός υπολογιστής, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, επιτραπέζιος ή φορητός εκτυπωτής, πολυμηχάνημα (σαρωτής, φωτοαντιγραφικό, εκτυπωτής), συσκευή fax, λογισμικό αυτοματισμού πολιτικού γραφείου, τηλεφωνικό κέντρο και δορυφορικός δέκτης. Η «πίτα» μοιράζεται βάσει παλαιότητας, δίδοντας περισσότερα χρήματα στους νεοεκλεγέντες βουλευτές και ευρωβουλευτές. Συγκεκριμένα: 3.500 ευρώ με ΦΠΑ για βουλευτές της ΙΓ΄ περιόδου που είχαν θητεία και στην ΙΑ΄ και ΙΒ΄ περίοδο, 2.500 ευρώ για εκείνους που είχαν εκλεγεί και στην ΙΒ΄ περίοδο, 5.500 ευρώ για όσους εξελέγησαν για πρώτη φορά την 4η Οκτωβρίου και στις ευρωκλογές του 2009. Με γεια τους!

Hμερομηνία : 30/4/10
Copyright: http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου