Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Τα λεφτά μας πισω

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ IΙ

1) Όπως έγινε γνωστό στις 12/3/2010 ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, δήλωσε στη Βουλή οτι τα βεβαιωμένα χρέη των ΠΑΕ και των ΚΑΕ ανέρχονται σε 221.846.235,18 ευρώ, εκ των οποίων τα ληξιπρόθεσμα φτάνουν στα 195.810.747,04 ευρώ. Η ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία στο πρωτάθλημα μπορεί να παλεύει για να συμμετάσχει στα πλέι οφ, όμως στα ληξιπρόθεσμα χρέη έχει... πάρει από τώρα τον τίτλο, καθώς προηγείται με διαφορά, έχοντας ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 47.936.507,36 ευρώ.

Όσον αφορά την ΠΑΕ Ολυμπιακός εμφανίζει χρέη 3.873.428,71 ευρώ, ενώ η ΚΑΕ Ολυμπιακός χρωστάει 2.077.435,62. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι «καθαρή», εν αντιθέσει με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που οφείλει 3.041.821,34 ευρώ. Τα μεγαλύτερα πρόστιμα έχουν επιβληθεί στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ (11.066.556,61 ευρώ) και στην ΠΑΕ ΑΕΚ 3.767.185,75 ευρώ.

2) Καθημερινά, σε υποθέσεις με διάδικο το Δημόσιο, εκδίδονται δικαστικές αποφάσεις και καταδικάζονται οι ηττημένοι διάδικοι στην καταβολή Δικαστικής δαπάνης υπέρ του Δημοσίου , το συνολικό ύψος των όποιων ανέρχεται κατά πληροφορίες μας σε δεκάδες εκατομμύρια οι οποίες τελικώς δεν εισπράττονται από Δημόσιο, από αμέλεια και αδιαφορία των αρμοδίων υπαλλήλων του .

3)Ποιο ακριβώς είναι το ύψος των χορηγιών του ΟΠΑΠ σε ποια πρόσωπα νομικά ή φυσικά πρόσωπα και με ποιες αποφάσεις διανεμήθηκαν από 1/11/2009 μέχρι σήμερα και ποιος ο προγραμματισμός των χορηγιών αυτών μέχρι 31/12/2010.

4)Aραγε ερευνήθηκε μήπως η μη είσπραξη πολλών εκατομμυρίων € των μεγάλων οφειλών στο δημόσιο ,όπως των ΠΑΕ έγινε από υπηρεσιακή ανεπάρκεια ή δόλια συμπεριφορά των αρμοδίων για την είσπραξη υπαλλήλων .

5
Σε εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι οφειλές στο ΙΚΑ επιχειρηματιών που δραστηριοποιείται στα MME ,όπως κατήγγειλε στο παρελθόν διάφορα έντυπα .Η διοίκηση του ΙΚΑ αναγνώρισε στο παρελθόν ότι οι οφειλές 150 Μέσων Ενημέρωσης ανέρχονται σε 29 εκατομμύρια ευρώ. Πολλά όμως από τα Μέσα αυτά εκμεταλλεύονται τις ευνοϊκές ρυθμίσεις διακανονισμού των χρεών και καταβάλλουν μόνο τις πρώτες δόσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν ασφαλιστική ενημερότητα.

Ωστόσο υπάρχουν εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί οι οποίοι αν και οφείλουν μεγάλα ποσά είτε δεν εντάσσονται σε ρύθμιση είτε τέθηκαν εκτός ρύθμισης.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για την είσπραξη των χρεών όχι μόνο δεν ασκούνται τα επιβεβλημένα ένδικα μέσα αλλά δεν γίνονται καν οι έλεγχοι για την εξακρίβωση της πραγματικής οφειλής.

Όταν μας ζητούν θυσίες διερωτώμεθα :

α) :1) τα μέτρα που έλαβαν προς διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου προς είσπραξη των ανωτέρω χρεών και εν γένει των χρεών των μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου και των Ταμείων 2) να πληροφορήσουν την Βουλή εάν μέχρι σήμερα ερευνώνται παραλήψεις και ευθύνες (ποινικές και πειθαρχικές) δημοσίων λειτουργών που δεν άσκησαν νομοτύπως τα δικαιώματα του δημοσίου και δεν έχουν ασκήσει τις αξιώσεις του Δημοσίου(περίπτωση Βοσκοπουλου αλλά και άλλον επώνυμων οφειλετών) και αν αυτές υπάρχει κίνδυνος να υποκύψουν σε παραγραφή οι αξιώσεις του Δημοσίου και άσκησαν η θα ασκήσουν πειθαρχικό έλεγχο των παραλήψεων αυτών των υπαλλήλων .β) να καταθέσουν στη Βουλή όλα τα σχετικά έγγραφα


 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου